DIY Tutorial

Leer hoe je deze super gave oorbellen “Djina” zelf kunt maken.

Tante? Kun jij voor mijn verjaardag een paar mooie oorbellen maken voor als ik op stap ga of een feestje heb? Ik zie dat jij Swarovski steentjes hebt die precies dezelfde kleur hebben als mijn oor piercings. Mijn nichtje Djina keek me vragend aan, terwijl ze de juiste kleur Swarovski steentjes tijdens het inpakken van bestellingen uit de voorraad viste en het zakje voor mijn neus heen en weer zwaaide.

Djina is niet alleen mijn nichtje maar ze werkt ook bij Xitin om mij te helpen met het inpakken van de webshop bestellingen en allerhande andere klusjes die bij het runnen van een webshop komen kijken. Djina is dus in het bezit van 2 oren vol met gave piercings die stuk voor stuk zijn voorzien van de bewuste kleur steentjes die ze in de voorraad had gevonden.

Ik beloofde haar om voor haar 18e verjaardag een set oorbellen te maken in de kleur die zij wilde en vroeg haar wat voor oorbellen ze dan precies in gedachten had. Na haar uitleg ben ik aan de slag gegaan met het uitzoeken van de materialen en heb ik haar oorbellen gemaakt.

Tijdens het maken heb ik allemaal foto’s gemaakt om er een DIY tutorial van te maken. Onderstaand deel ik graag hoe ik de oorbellen “Djina”, die ik dus naar mijn nichtje heb vernoemd hebt gemaakt en welke materialen ik daarvoor heb gebruikt.

Oorbellen Djina 1 logo

Materialenlijst

(klik op de materialen om rechtstreeks naar de webshop te gaan)

Platbektang (eventueel met gebogen neus)

Zijknip tang

1 paar RVS Oorbellen met plaatje

2 stuks SS39 (8mm) DQ puntsteen setting met 1 oogje

4 stuks SS29 (6mm) DQ puntsteen setting met 1 oogje

2 stuks SS39 (8mm) Swarovski Elements Puntsteen in een kleur naar keuze

4 stuks SS29 (6mm) Swarovski Elements Puntsteen in een kleur naar keuze

Schakelketting

6 RVS jump ringetjes 5mm

Hasulith sieradenlijm

101_2650.JPG logo

Stap 1

Plak met de hasulith lijm de SS39 puntsteen settingen op de oorbellen en laat drogen. Let er op dat de Hasulith lijm voor je de oorbellen gaat dragen 24 uur moet drogen.  Na een uurtje is de lijm vaak al wel droog genoeg voor verdere verwerking van je sieraad.

 

101_2653 logo

Stap 2

Plak met de Hasulith sieradenlijm de Swarovski puntstenen in de bijpassende puntsteen settingen en laat wederom drogen. Daarbij plak je de grote stenen in de settingen die je reeds op de oorbellen hebt geplakt en de kleine stenen in de 4 overige kleinere SS29 settingen.

 

101_2654 logo

Stap 3

Knip 4 stukjes ketting af, je kunt zelf kiezen hoe lang je ze wilt. Ik heb hier gekozen om per oorbel een langer en een korter stukje ketting te doen, zodat de steentjes op verschillende hoogte aan de oorbel hangen.

 

101_2656 logo

Stap 4

Bevestig de stukjes ketting aan de settingen met behulp van de RVS jump ringetjes. Bevestig daarna met de overgebleven RVS jumpringen de andere kant van de stukjes ketting aan de oorbellen.

101_2660 logo

Je oorbellen “Djina” zijn nu klaar om gedragen te worden.

 

Ik hoop dat je het leuk vond om te leren hoe je deze oorbellen maakt. Onderstaand heb ik nog een mini foto tutorial gemaakt met alle stappen bij elkaar in 1 collage.

Oorbellen Djina Logo

 

Heel veel creatief plezier gewenst.

 

Liefs,

Annemiek

Xitin DIY Blog

www.xitin.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s