DIY Tutorial

DIY Polsbandje met Cupchain maken

Polsbandje 13 Logo

Vandaag ga ik je leren hoe je een leuk polsbandje maakt met cupchain.

Cupchain is een soort ketting van kleine kuipjes waarin een steentje of zoals hierboven op de foto een pareltje zit verwerkt. Je kunt cupchain in allerlei kleuren, soorten en maten krijgen.  Cupchain leent zich goed om te verwerken in sieraden, kleding, tassen of andere leuke mode accessoires. Cupchain wordt ook wel eens mesh of strassketting genoemd.

Voor dit polsbandje heb ik de kleuren rood, wit en blauw gekozen omdat het bijna koningsdag is en je deze dan zou kunnen dragen. Je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken of werken met leuke glitter polsbandjes als basis.  Volg wat dat betreft lekker je eigen creativiteit. Des te meer het je “eigen” sieraad wordt.

 

Polsbandje 1 Logo

Materialen lijst:

2 meter satijnkoord van 1mm dik

1 polsbandje

10 cm cupchain parel

Optioneel: een drupje Hasulith sieradenlijm

Variatie’s:

Je kunt het satijnkoord vervangen voor waxkoord of s-lon koord als je dit mooier vind. Zorg wel dat je maximale dikte van je koord niet meer dan 1mm is. Je zou wel dunner koord kunnen nemen.

De parel cupchain kun je vervangen voor cupchain met steentjes.

Het polsbandje kun je vervangen voor echt lederen cuoio armbandjes of zelf een lederen armbandje maken met plat leer of tuigleer en een leersluiting.

Polsbandje 2 Logo

Leg je polsbandje ondersteboven. Houd je cupchain er naast om te bepalen waar je ongeveer start met je cupchain, houd hierbij rekening met een aantal slagen van het draad wat je eerst om je polsbandje wikkelt voor je de cupchain vast gaat wikkelen. Vouw je satijn koord dubbel en leg het middelste stuk waar het dubbel is gevouwen aan de achterkant op je polsbandje.

Polsbandje 3 Logo

Wikkel ongeveer 5 a 6 slagen satijn koord om je polsbandje waarbij je de andere helft van je satijnkoord langs je polsbandje laat lopen zodat je deze mee vast wikkelt. Haal daarna het stuk satijn koord wat je mee vastgewikkeld hebt aan de kant. Deze hoef je niet meer verder vast te wikkelen zodra je met de cupchain gaat starten.

Polsbandje 4 logo

Draai je polsbandje nu met de goede kant naar boven en leg je cupchain op je polsbandje.  Wikkel nu verder met het stuk satijn koord waarmee je net de 5 wikkels om het polsbandje heen hebt gemaakt.

Polsbandje 5 Logo

Wikkel telkens tussen 2 pareltjes in je satijnkoord om het polsbandje heen. Nu wikkel je de cupchain mee vast.

 

Polsbandje 6 Logo

Zorg dat het andere stuk satijn koord nu niet meer omwikkeld  word maar netjes aan de kant gehouden wordt. Deze heb je straks nodig.

 

Polsbandje 7 Logo

Wikkel door tot je helemaal aan het einde bent van de cupchain. knoop desgewenst het satijn koord even tijdelijk losjes vast om het polsbandje zodat deze niet los raakt zodra je met het andere stuk satijn koord gaat wikkelen.

 

Polsbandje 8 Logo

Neem nu het andere stuk satijn koord en wikkel deze in tegengestelde richting tussen de pareltjes door. Je krijgt nu een soort kruislings patroon van  satijn koord, wat over het polsbandje tussen de pareltjes door loopt. Wikkel helemaal door naar beneden toe.

 

Polsbandje 9 Logo

Als je aan het eind bent aangekomen zorg je dat 1 van de uiteinden van het satijn koord op de achterkant van het polsbandje ligt en met het stuk satijn koord omwikkel je het polsbandje weer 5x. waarbij je ook om het andere stuk satijn koord wikkelt zodat deze vast zit.

 

Polsbandje 10 Logo

Maak een plat knoopje in de satijn koord en desgewenst kun je dit sealen met een druppeltje Hasulith sieradenlijm. Je kunt er ook voor kiezen om de uiteinden van je satijn koord iets langer af te knippen. Daarna werk je deze onder de gewikkelde draden weg,  met een stompe naald met groot oog aan de binnenkant van je polsbandje

 

Polsbandje 13 Logo

 

Je polsbandje met cupchain en satijn koord is nu klaar om gedragen te worden.

Ik wens je heel veel plezier toe met deze gratis tutorial van Xitin Beads en Jewelry.

 

Liefs,

 

Annemiek de Graaf

www.xitin.nl

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s